Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Μάλιστα... αρχίσαν να πέφτουν οι μάσκες...

Αρχίζω να διαβάζω την διακήρυξη των 32 «πνευματικών».

Στην πρώτη παράγραφο που εκφράζεται η αγωνία τους (!) διαπιστώνω πως η πρώτη τους έγνοια είναι ότι απειλείται η «ισότιμη ένταξη μας στην Ευρώπη». Δεν θα γνωρίζουν φαίνεται πως σήμερα απειλείται η ίδια μας η ζωή, η επιβίωση μας αυτή καθ’ αυτή. Δεν θα γνωρίζουν φαίνεται πως τόσοι κι άλλοι τόσοι μένουν άνεργοι καθημερινά. Δεν γνωρίζουν φαίνεται πως με νόμο της «σύγχρονης προηγμένης χώρας» μας οι μέχρι 25 χρονώ θα αμείβονται με το υπέρογκο ποσό των 520 ευρώ (καθαρά). Ίσως να μην τους πληροφόρησαν ότι αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες λόγω κρίσης, όχι γιατί βγήκαμε 6οι 7οι (ό,τι τέλος πάντων) στην γιουροβιζιον που νομίζουν.

Και συνεχίζουμε στην δεύτερη παράγραφο. Εδώ διαβάζει κανείς το κορυφαίο πνευματικό απόσταγμα των 32 πνευματικών : «Ο τόπος χρειάζεται μια ηγεσία ευθύνης και εθνικής ανασυγκρότησης που, σε συνεργασία με τους ευρωπαίους εταίρους μας, θα κάνει τα απαραίτητα για τη σωτηρία.» ….παύση…. το ξαναδιαβάζω….

Δεν προλαβαίνω να συνέλθω γιατί αμέσως διαβάζω αυτό, «Υπάρχει ακόμη καιρός να σωθούμε, αν αυτοί που εκπροσωπούν τον λαό και παίρνουν τις αποφάσεις για λογαριασμό του, όπου κι αν βρίσκονται, είτε στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση, είτε σε άλλους συλλογικούς φορείς ή όργανα, τολμήσουν να κάνουν το καθήκον τους.» …… ξαναμανα παύση….

Ο τόπος λοιπόν δεν χρειάζεται τον λαό, αλλά μια ηγεσία εθνικής ανασυγκρότησης. Άραγε αυτή την ηγεσία που θα την βρούμε; Θα την φτιάξουν αυτοί που μας έφεραν ως εδώ ; Αχ ναι με συγχωρείτε, όλοι μαζί τα φάγαμε, ξεχάστηκα, θα φταίνε οι κακές συναναστροφές των τελευταίων ημερών. Επανέρχομαι. Ο τόπος λοιπόν χρειάζεται αυτούς τους πεφωτισμένους (ίσως να είναι και κάποιοι από τους 32, why not; ) που σε συνεργασία με τους ευρωπαίους εταίρους μας (εντάξει το καταλάβαμε, δεν θέλετε να βγούμε από την ευρωπαϊκή ένωση) θα κάνει τα απαραίτητα για την σωτηρία μας. Βέβαια αυτά τα απαραίτητα δεν διευκρινίζονται. Ναι φυσικά καταλαβαίνω, σε μια διακήρυξη δεν μπορούσατε να τα γράψετε όλα, μα φυσικά. Ξέρετε όμως «απαραίτητα» με «απαραίτητα» διαφέρουν… Κι όταν ο λαός δεν έχει λόγο σε αυτά τα απαραίτητα παύουν να είναι απαραίτητα και είναι εκτιμήσεις τους ενός και του άλλου για το πώς θα βγούμε από την κρίση.

Αν λοιπόν αυτό είναι το «πνεύμα» του καλλιτεχνικού και επιστημονικού κόσμου, προτιμώ να μείνω με τον όχλο της μούντζας!

Και λίγα λόγια για κάποιους υπογράφοντες. Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι αυτός (την πρόκοψε πολύ την εμπορική!) και αυτός; Α εξαιρετικό πνεύμα, τον είχα και καθηγητή, τρομάρα του! Μόνο για τον Φασιανό στεναχωρήθηκα γιατί τον εκτιμώ ως καλλιτέχνη. Καλά για την Δημουλά ούτε λόγος, έχει χάσει από καιρό το κύρος της. (ψάχνοντας να βρω λινκ για τις δηλώσεις της υπερ υποψηφιότητας Ψινάκη, θυμάστε; Επέσα εδώ εντυπωσιακό δεν είναι το ποια γνώριμα ονόματα ξεπηδούν μέσ' το άρθρο... τυχαίο;) Και για τον Σαββόπουλο διαβάστε αυτό, τα λέει καλύτερα από μένα.

Η προπαγάνδα λοιπόν καλά κρατεί και θα κρατεί όσο εμείς μένουμε αμέτοχοι. Όσο τους επιτρέπουμε εμείς. Πως αλλιώς να το πούμε; ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Αν μόνοι μας φτάσαμε ως εδώ, μόνοι θα βρούμε και την λύση. Να φύγετε να πάτε αλλού! Δεν σας χωράει ο τόπος κύριοι. Η Δημοκρατία σας είναι τόσο ισχνή που δεν φτάνει για να κρυφτείτε πίσω της.


ΕΕΕ ΟΟΟ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΔΩ! ΟΥΣΤ!!!!


Υ.Γ. Αξίζει να διαβάσετε εδώ πως θα μπορουσε να είναι μια διακήρυξη πραγματικά πνευματώδης!

4 σχόλια:

the elf at bay είπε...

Η διακήρυξη ήταν αμβωνική. Καμία σχέση με την πραγματικότητα. Όπως πάντα.

HappyHour είπε...

Ή ίσως μέσα στην δική τους πραγματικότητα... Είναι πάντως θλιβερό...

Ανώνυμος είπε...

Κρέμασμα στου Γουδή αύριο το πρωί...

HappyHour είπε...

Χα! Δεν πειράζει η απαξίωση θα τους κοστίσει παραπάνω...