Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2009

Ζητείται όραμα

Το κείμενο αυτό γράφτηκε την Κυριακή 30 Αυγούστου.

Η πολιτική σκηνή της χώρας έχει χρεωκοπήσει. Όσο πιο γρήγορα συμβιβαστούμε μ’ αυτό τόσο πιο εύκολα θα αλλάξουν τα πράγματα. Φτάνουν πια οι αναλύσεις περί πρόωρων εκλογών. Φτάνουν πια οι αναλύσεις περί κρίσης στον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ. Το υπάρχον πολιτικό σύστημα κουράζει και κουράστηκε. Δεν τραβάει άλλο, που λένε. Τριάντα χρόνια πελατειακών σχέσεων, ρουσφετολογίας, ανυπαρξίας του κράτους όταν το χρειάζεσαι και υπερβολικής γραφειοκρατίας όταν δεν την χρειάζεσαι.

Σκάνδαλα επί σκανδάλων, μίζες, βαλίτσες και πάμπερς, δικαστικά και παραδικαστικά κυκλώματα, παράγκες αθλητικών παραγόντων, εκκλησιαστικές αγοραπωλησίες. «Απ’ το ’80 και μετά μας έχουν πνίξει τα σκατά» που λέει και το τραγούδι. Ένα κράτος ανεύθυνων, ανέντιμων, κομπλεξικών, νεόπλουτων, ξιπασμένων, καρεκλοκένταυρων, βολεμένων ανθρωπάκων. Κι ας ήταν η γενιά του Πολυτεχνείου. Τριάντα έξι χρόνια μετά ζούμε τον θρίαμβο της λαμογιάς !

Δεν φτάνει όμως η απλή συνειδητοποίηση του κουρασμένου πολιτικού μας συστήματος και η δυσφορία για την φαυλοκρατία που επικρατεί στους θεσμούς του κράτους. Τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν και πρέπει να αλλάξουν τώρα. Κι αυτό θα γίνει μόνο με την ενεργή συμμετοχή όλων μας. Με κάθε μέσο, γραπτό ή προφορικό λόγο, διαμαρτυρίες, συγκεντρώσεις, απεργίες. Δεν φτάνουν πια οι συζητήσεις σε επίπεδο παρέας, ούτε οι διαδικτυακές διαμάχες γνωμών.

Πρέπει να απαιτήσουμε πια το δικαίωμα μας στην δημοκρατία. Πρέπει να απαιτήσουμε πια την υποχρέωσή μας να είμαστε πολίτες αυτής της χώρας. Μια κυβέρνηση συνεργασίας, αφού η αυτοδυναμία μάλλον δύσκολα θα επιτευχθεί, δεν θα σώσει την κατάσταση, το μόνο που θα καταφέρει είναι να παραταθεί και ενδεχομένως να επιδεινωθεί κατά δέκα χρόνια η αναξιοκρατία και η φαυλοκρατία.

Ήρθε ο καιρός να περάσουμε στην δράση. Να αναζητήσουμε λύσεις. Λύσεις για την παιδεία, τον πολιτισμό, την οικονομία αλλά κυρίως για το πολιτικό σύστημα.

Ζητείται όραμα λοιπόν.

7 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

Επισης ζητουνται ανθρωποι που θα αναλαβουν να πραγματοποιησουν το οραμα...

HappyHour είπε...

Πόλύ σωστό ... αλλά όλο και κάποιο άνθρωποι υπάρχουν και θα υπάρξουν κι άλλοι αν βρεθεί το όραμα. Κι αν το όραμα ψιλουπάρχει σίγουρα μας λείπουν οι ηγέτες...

antidrasi+sex είπε...

"Πρέπει να απαιτήσουμε πια την υποχρέωσή μας"

Να το απαιτήσουμε από τον εαυτό μας ή τέλος πάντων να αναλάβουμε την ευθύνη μας...

HappyHour είπε...

Ακριβώς. Μακάρι να ήξερα και το πως βέβαια...

ζερνταμερί των αγρών… είπε...

τιποτα δεν ειναι ευκολο
...αυτο δεν σημαίνει πως είναι και δύσκολο

HappyHour είπε...

Δεν βοηθάς ζερνταμερί...

ζερνταμερί των αγρών… είπε...

mmm..μου ειναι δυσκολο αλλα..
...θα το κανω ευκολο