Κυριακή, 21 Απριλίου 2013

Λίγες φράουλες, ένα καρότσι και μια επάνασταση που δικαιώθηκεΤο χώμα βάφτηκε φραουλί

Αυτή είναι η ουσία. Να μείνεις άνθρωπος. Αν καταφέρεις να γίνεις. Να παλέψεις μετά για να παραμείνεις.
Δεν έχεις πολλές επιλογές. Ή το κέρδος ή άνθρωπος. Ή το χρήμα ή άνθρωπος. Ή την εκμετάλλευση ή άνθρωπος. Ή την αδικία ή άνθρωπος.
Δεν έχεις πολλές επιλογές. 
------------------------------------------------------------------------------
 
Καρότσια

Κάθε μέρα εδώ και πολλούς μήνες κάτι μαυριδεροί άνθρωποι σέρνουν καρότσια από κάδο σε κάδο. Χώνουν το κεφάλι τους μέσα στα σκουπίδια και ψάχνουν. Μαζεύουν χαρτόκουτα, χαρτόνια και όλων των ειδών τα μεταλλικά αντικείμενα. 

Κάθε μέρα εδώ και πολλούς μήνες κάτι άσπροι άνθρωποι σέρνουν τον εαυτό τους από πορεία σε πορεία. Χώνουν ύστερα τη μιζέρια τους κάτω από τα σεντόνια. Μαζεύουν την οργή τους και τη θλίψη τους σε χαρτόκουτα και τα πετάνε στα σκουπίδια. 


Ε εσύ με το καρότσι! Μην το γεμίζεις σήμερα θέλω να βάλω την ντροπή μου μέσα. Θέλω να βάλω την ντροπή μου μέσα να την πουλήσεις στην ανακύκλωση να ξανάρθει στα χέρια μου σαν λαπτοπ. 

Αλήθεια πόση ντροπή χωράει το καρότσι σου; Ίσως πάλι να μη χρειάζεται να κάνεις πολύ χώρο, δεν ξέρω αν μου ‘χει μείνει πολύ ακόμη.
-----------------------------------------------------------------------------
 
Ζήτω η επανάστασις!

Η χούντα τώρα δικαιώνεται. Όσα ντοκιμαντέρ κι αν προβληθούν σήμερα, όσες εκδηλώσεις κι αν γίνουν, όλα είναι εδώ. Τα μνημόνια, το ανύπαρκτο σύνταγμα, η εργασιακή εκμετάλλευση, τα ΜΑΤ, οι Σκουριές, οι ναζιστικοί χαιρετισμοί, οι πολιτικοί κρατούμενοι. Όλα είναι εδώ. Η Κούνεβα, οι οροθετικές ιερόδουλες, ο παραλογισμός, η βία, η Κερατέα, οι αυτοκτονίες, το κομμένο ρεύμα. Όλα. Τα χαράτσια, τα ατάιστα παιδιά, η προπαγάνδα, οι κόκκινες γραμμές, τα στικάκια, το μεγάλο κανάλι, το ξευτιλισμένο κανάλι, ο νεκρός μικροπωλητής εμπόδιο στις γραμμές του ηλεκτρικού, οι ματωμένες φράουλες, τα σιδερένια κάγκελα μπροστά από τις κλούβες, η χαμένη αξιοπρέπεια, οι βασανισμοί στη ΓΑΔΑ. Όλα είναι εδώ σου λέω όπως και τότε, εδώ  ο φασισμός εδώ ο ρατσισμός εδώ και η κατάλυση της δημοκρατίας. 

Το περιτύλιγμα άλλαξε η χούντα παρέμεινε. Τι δεν καταλαβαίνεις;


Αυτό το αφιερώνω σε μένα που σαν σήμερα πρωτοέπιασα δουλειά. Περαστικά μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: