Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

Λες να ;

Λες να ξυπνήσαμε; (έστω κι αν είμαστε ακόμα στο χουζούρι, πριν τον καφέ)

Λες αυτό να ήταν η αρχή; (έστω κι αν θέλει πολύ κόπο ακόμα)

Ο κόσμος πολύς και αντιπροσωπευτικός της κοινωνίας. Σίγουρα δεν είχε τον παλμό μια απεργίας αλλά και τι έγινε; Το θέμα είναι να κατέβει στον δρόμο κόσμος που δεν συνηθίζει να κατεβαίνει. Κι αυτό έγινε, το είδαμε όλοι. Σκεφτείτε μόνο τον κοστουμάτο, που σήμερα θα πάει στη δουλειά του και θα πει «ήμουν κι εγώ εκεί, επιτέλους μια διαμαρτυρία χωρίς κόμματα», τον γιάπη, που θα πει «ήμουν κι εγώ εκεί και ήταν ειρηνικά», τον τρέντυ που θα πάει στη σχολή του και θα πει «καλά μιλάμε χτες δεν υπήρχε αυτό, τόσος κόσμος και κουλ δεν έγινε κανένα μπάχαλο» και τον διαδικτυακώς διαδικτυωμένο (προσεχώς και διακτινισμένο) που θα μπαζάρει, θα τουιτάρει και θα βάζει στάτους για τη χτεσινή διαδήλωση όλη μέρα.

Τόσο δα θέλει ο κόσμος για να πάρει φωτιά, τόσο δα… Μακάρι σήμερα να είναι περισσότεροι και μάλλον θα είναι. Ήδη στο «γραφείο» μου είπαν συνάδελφοι – που δεν έχουν κάνει ούτε μία φορά απεργία στη ζωή τους- πως θα κατέβουν σήμερα και τι κρίμα που δεν κατέβηκαν και χτες.

Ας μην τα θαλασσώσουμε λοιπόν πάλι. Ας βγούμε κι εμείς (οι συνήθεις θαμώνες των πορειών) κι ας πούμε τη γνώμη μας εκεί έξω. Ας βρούμε τον Ανθρωπάκο και ας του πούμε πως «έντιμε άνθρωπε κυρ Παντελή» δεν είναι μόνο η πάρτη σου σημαντική. Δεν αποτιμώνται όλα σε χρήμα. Κι αν ναι, κακώς πολύ κακώς! Δεν θα είναι ωραία η ζωή των παιδιών σου αν είναι δουλειά – σπίτι, σπίτι – δουλειά, γήπεδο και διακοπές δέκα μέρες το καλοκαίρι. Ας βρούμε τον Ανθρωπάκο κι ας του πούμε μπράβο που έκλεισε για μία φορά την τηλεόραση και βγήκε έξω. Δεν ήταν ωραία; Δεν ήταν σαν γιορτή; Ας του πούμε πως φίλε Ανθρωπάκο δεν έτυχε το χρέος, συνέβη για κάποιους λόγους κι αυτούς τους λόγους ήρθε η ώρα να τους αλλάξουμε. Τώρα να τους αλλάξουμε γιατί δεν υπάρχει αύριο. Αλλά θα τους αλλάξουμε όλοι μαζί (together που λένε βρε αδερφέ)!

είπαμε ναι τελικά...

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον ξαναγύρισε το χαμόγελο στα πρόσωπα του κόσμου-προσωρινά; μπορεί. Μας αξίζει όμως ρε γαμώτο!

Στον κυρ Παντελή εγώ θα έλεγα πόσο σημαντική είναι η πάρτη του και η ζωή του κι αυτοί που τον έκαναν να πιστέψει το αντίθετο να καούν στη φωτιά. Αν τον πετύχεις και σήμερα δώσε σπίρτα σε παρακαλώ!

Ευχαριστώ Happy!

HappyHour είπε...

Σπίρτα; Βενζίνη θα δώκω και πυρσό... ;)

Η πάρτη του κυρ Παντελή δεν είναι σημαντική αν είναι μαμ κακά και νάνι, αυτό εννοούσα...

Μα όχι εγώ ευχαριστώ, χιχι! ;Ρ

Γιώργος Κατσαμάκης είπε...

Δεν ξυπνήσαμε Χάπυ, έτσι πιστεύω. Βαρέθηκα να ακούω για επιτέλους ΕΙΡΗΝΙΚΗ διαδήλωση, λες και όσοι κατεβαίνουμε στις "πολεμικές" επιδιώκουμε το μπάχαλο. Αρνούμαι να ακούσω για τα ανώνυμα κόμματα που φταίνε. Θέλω να δω σε πλακάτ τι σκέφτεται ο κόσμος και τι ζητά. Τότε θα πω: ξυπνήσαμε. Γιατί όποιος ξυπνάει, μιλάει, εκφράζεται, διεκδικεί και παίρνει.

Τι να πω φίλοι μου: μπορεί όλοι να ξύπνησαν και εγώ να έμεινα κοιμισμένος να ονειρεύομαι πως κοιμούνται...

HappyHour είπε...

Εχθές είχε μια ωραία "συνέλευση" στην πλατεία Συντάγματος, με όποιον ήθελε να παίρνει μικρόφωνο και να μιλάει...

Γκρινιάρη, άσε λιγο να χαρούμε, είναι μεγάλη υπόθεση να πηγαίνεις σε διαδήλωση και να μην σε ψεκάζουν. Αν μη τι άλλο, δεν γυρνάς με νεύρα κι απογοήτευση αλλά με χαρά, σαν να είχες πάει σε γιορτή. Είναι ωραία όταν στους δρόμους έχει ανθρώπους κι όχι αυτοκίνητα...

Αλλά ακόμα κι αν δεν ξυπνήσαμε, πιστεύω πως ξυπνάμε σιγα σιγά. Αν δεν βγει ο "νοικοκυραίος" στον δρόμο δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι.

Είναι εχθρός μας ρε συ ο "νοικοκυραίος" ;

Darthiir the Abban είπε...

Μια κινητοποίηση έγινε και χάλασε ο καιρός!
Λες και δεν μας πάει...

HappyHour είπε...

Χα! Μπόρα ήταν θα περάσει... ;)

renata είπε...

Μη μου μαλώνετε τον γκρινιάρη....ε, τον Κατσαμάκη ήθελα να πω. Δεκτές οι ενστάσεις του όπως δεκτό και το κείμενό σου, Χάπι. Το μεγάλο στοίχημα είναι πώς θα εξελιχθεί ειδικά αν πλακώσουν τα ζόρια (φυσουνιές κλπ)

Προς το παρόν βλέπω στο fb κάτι γαλάζιες θείτσες να χαίρονται που φεύγει η πράσινη χολέρα και θέλω να τις αλείψω πίσσα και πούπουλα.

HappyHour είπε...

Ευχαριστώ Ρενάτα!
Αν πλακώσουν τα ζόρια, θα αντέξουν οι πιο έμπειροι. Αλλά μέχρι τότε, δεν πρέπει να τρομοκρατήσουμε τον κόσμο ε; Και βέβαια δεν είναι σίγουρο για το πως θα αντιδράσουν όλοι αυτοί που κατεβαίνουν για πρώτη φορά σε διαδήλωση αν γίνει κάτι με τα ΜΑΤ. Δεν ξέρεις αν θα σκορπίσουν ή αν θα μείνουν... Ευχόμαστε το 2ο σαφώς ;)

λολ για τις θείτσες!