Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010

Άνθρωποι και Ζώα...

...ή αλλιώς όταν οι Άνθρωποι γίνονται Ζώα.

Οργή και θλίψη.

Οργή γιατί κάποιοι (ποιοι ;), οι γνωστοί-γνωστότατοι βουλευτές, υπουργοί, πρωθυπουργοί, δημοσιογράφοι εκμεταλλεύονται με τον χειρότερο τρόπο τον χθεσινό θάνατο τριών ανθρώπων. Προσπαθώ να συγκρατηθώ και να γράψω λέξεις «κόσμιες» γιατί το μόνο που μου έρχεται στα χείλη είναι βρισιές και στο νου πράξεις βίας.

Οργή γιατί ο Γιωργάκης λέει πως είναι τραγικό να σκοτώνονται άνθρωποι την ώρα που εργάζονται… και τα εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα γιατί δεν σε ένοιαξαν ποτέ ΥΠΟΚΡΙΤΗ ;
Οργή γιατί δεν μπορώ να τον φτύσω κατάμουτρα αυτόν και τους ομοίους του. Αν έχετε τα κότσια να βγείτε έξω τώρα στον δρόμο ΔΕΙΛΟΙ !
Οργή γιατί διάφοροι δημοσιογράφοι βγαίνουν και ουσιαστικά ζητούν τι, χούντα; Έχετε καταλάβει τι σημαίνει αυτό που λέτε ΑΧΡΕΙΟΙ;
Οργή γιατί δεν μπορώ να σπάσω την τηλεόραση.
Οργή γιατί και να την σπάσω αυτοί που κάνουν την προπαγάνδα θα εξακολουθήσουν.
Οργή γιατί δεν μπορώ να σπάσω τα μούτρα αυτόν που κάνουν την προπαγάνδα.

Θλίψη γιατί όταν ο κόσμος εξαγριώνεται χάνει την ανθρωπιά του.
Θλίψη γιατί κάποιοι επωφελούνται από αυτό.
Θλίψη γιατί κάποιοι εξακολουθούν να είναι στον κόσμο τους αγκαλιά με τη φράση «μακριά απ’ τον κώλο μας κι όπου θέλει ας είναι».
Θλίψη γιατί σκοτώνεται κόσμος κι αυτοί εξακολουθούν να κοιτάζουν το τομάρι τους.
Θλίψη γιατί για άλλη μια φορά θα χάσουμε την ουσία…

Υ.Γ.1 Αν είναι δικαίωμα του καθενός αν θα απεργήσει τότε να είναι δικαίωμα μου να απαιτήσω τις κατακτήσεις που πετυχαίνω με την απεργία να της χαίρομαι εγώ κι όσοι απείργησαν. Όσοι δεν απεργούν να δέχονται τα μέτρα.

Υ.Γ.2 Από εργαζόμενο της Μαρφίν έμαθα ότι είχαν σταλεί e-mail στους εργαζόμενους πως αν απεργήσουν θα χάσουν τη θέση τους. Όποιος έχει το mail να το βγάλει προς τα έξω.

Υ.Γ.3 Αν βγει ο Βγενό και πει ότι λόγω των ειδικών συνθηκών αναλαμβάνω δράση ή κάτι παρόμοιο θα είμαι σίγουρη ποιος έριξε τις μολοτοφ
.

Υ.Γ.4 Οι χθεσινοί νεκροί δεν μας βαραίνουν όλους, μας βαραίνουν όμως όλα όσα θα ακολουθήσουν από εδώ και πέρα. Για κάθε μέρα ανοχής είμαστε υπόλογοι.

Αν όχι τώρα πότε ;
6 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

Σε ολα Χαπι μου συμφωνω μαζι σου, εκτος απο το ΥΓ1. Δεν ειναι απαραιτητο να αγωνιζεται καποιος με τον τροπο που εσυ θεωρεις σωστο. Μπορει να μην εκφραζεται με την απεργια (χωρια που πολλοι δεν μπορουν πραγματικα να απεργησουν), να επιλεγει αλλον τροπο αντιδρασης που ισως εμενα η εσενα να μη μας κανουν η να μην τα σκεφτομαστε...αυτο δε σημαινει αυτοματως οτι συμφωνουν με τα μετρα η με καθε μετρο...

HappyHour είπε...

Δεν μιλάω για όσους δεν μπορούν να κάνουν επείδη έχουν ρητή εντολή αλλά για τους συναδέλφους ας πούμε. Γιατί να κλάνω μονο εγώ απεργία μου λες; Γιατί να τρέχω στους δρόμους μόνο εγώ; Κι όταν κερδιθούν τα διεκδηκούμενα(λέμε τώρα) γιατί να τα απολαύσουμε μαζί; Να ριψοκινδυνεύσουν κι αυτοί αλλιως στα λόγια ξέρω κι εγώ. Γιατί δεν μπορούν να βάζουν τους άλλους μπροστά. Για μένα ειλικρινά στο λέω εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα μου είναι αδιανόητο να μην κάνει κάποιος απεργία. Εκτός κι αν συμφωνεί με τα μέτρα, εκεί εντάξει δεν έχω να πω τίποτα είναι σεβαστή η γνώμη του.

Ανώνυμος είπε...

και μετά λες εμένα απαισιόδοξο...

Breathe in, breathe out. Και ξανά το ίδιο.

HappyHour είπε...

Χαχαχαχα Έλικα ! Σαν μέθοδος ανώδυνου τοκετού είναι αυτό....

Darthiir the Abban είπε...

Πάει καιρός που η ανθρώπινη κοινωνία έγινε ζούγκλα...

HappyHour είπε...

Και μη χειρότερα Καμηλιέρη...