Σάββατο, 13 Μαρτίου 2010

Να γίνουμε όλοι κουκουλοφόροι ;

Το κείμενο αυτό γράφεται, σχεδόν, με κλειστά τα μάτια. Αυτόματη γραφή. Είναι δυνατόν ; Ακούω την καινούρια δημοσκόπηση (ή μήπως δημαγώγηση;). Ποσοστό 49% επιλέγουν ως καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Γιωργάκη. Είναι τόσο πετυχημένος μέχρι στιγμής άλλωστε! Είμαστε με τα καλά μας ή να βάλω τις φωνές ; Πρόθεση ψήφου 47,5% στο ΠΑΣΟΚ, 30,5% ΝΔ, 7,5% ΚΚΕ, 6% ΛΑΟΣ και 5% ΣΥΡΙΖΑ. Τι λέτε ρε σεις 47,5 στο ΠΑΣΟΚ και 30,5 στη ΝΔ ; ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ ;

Και περνάμε τώρα στην λεγόμενη δημοτικότητα των κομμάτων, πρώτο έρχεται το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 58% θετικών εκτιμήσεων (πανευτυχείς αυτοί με όσα έχει κάνει η κυβέρνηση) και 40% αρνητικών. Δεύτερος έρχεται(αν είναι δυνατόν!) ο ΛΑΟΣ, που συγκεντρώνει το 39% των θετικών εκτιμήσεων και το 57% των αρνητικών. Τα αντίστοιχα ποσοστά της ΝΔ είναι 34% και 63%, του ΣΥΡΙΖΑ 30% και 66% και του ΚΚΕ 29% και 68%.

Βέβαια πως όλα αυτά ταιριάζουν με το 48% των πολιτών που στην ερώτηση για την καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα απαντούν κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα ενώ το σύνολο της πρόθεσης ψήφου μας κάνει 78% (47,5+30,5), δεν ξέρω. ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΨΙΛΟΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ;

Και μετά σχετικά με το αν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση, το 32% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 18% της ΝΔ απαντούν «ναι», ενώ δυσαρεστημένοι δηλώνουν το 66% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 79% των ψηφοφόρων.

Αλλά όσον αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, το 66% κρίνει θετικά το Γιώργο Παπανδρέου(!) και το 30% τον κρίνει αρνητικά. Το 55% έχει θετική γνώμη για τον Αντώνη Σαμαρά και το 37% αρνητική. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης λαμβάνει το 46% των θετικών εκτιμήσεων και το 48% των αρνητικών. Ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει το 35% των θετικών εκτιμήσεων και το 59% των αρνητικών. Τέλος, το 30% κρίνει θετικά την Αλέκα Παπαρήγα και το 64% την κρίνει αρνητικά. Και ξαναλέω ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ ;

Α ναι να πω και για την αποχή(λευκό / άκυρο) που φτάνει το 23%.

Αναλυτικότερα δείτε εδώ

Άλλα ΄ντ΄ άλλα της Αγ. Παρασκευής το γάλα ! Ε λίγο από δω λίγο από κει και δυσαρεστημένος ο κόσμος με τα δύο μεγάλα κόμματα αλλά και εξακολουθεί να τα ψηφίζει. Ο,ΤΙ ΝΑ ΄ΝΑΙ ! ΟΥ ΡΕ ΟΥ !!!

Τα συμπεράσματα δικά σας. Το μόνο που μου έρχεται έμενα στο νου είναι πως με κάτι τέτοια μας σπρώχνουν σε ανεξέλεγκτες αντιδράσεις. Δεν ξέρω βέβαια μήπως αυτός είναι ο σκοπός τους ποντάροντας στο ότι θα αντιμετωπιστούν οι αντιδράσεις σαν φαινόμενα μεμονωμένης βίας και «κουκουλοφόρικα» σπασίματα. Υπάρχει όμως ένας κίνδυνος, να γίνουμε ΟΛΟΙ κουκουλοφόροι κι ύστερα να μην υπάρχει κανείς να στραφεί εναντίον μας. Δεν πάει άλλο λέμε μας σερβίρουν περιττώματα (sic) κι εμείς όχι μόνο λέμε ευχαριστώ αλλά διαμαρτυρόμαστε γιατί έχουν φράουλες, τα θέλουμε σκέτα !

4 σχόλια:

Darthiir the Abban είπε...

Πρέπει να σταθείς σε δύο σημεία:
(α) Οι δημοσκοπήσεις μπορούν πολύ εύκολα να δώσουν εντελώς αντιφατικά αποτελέσματα, λόγω της ερώτησης στην οποία απαντά ο κόσμος. Το πρόβλημα δημιουργείται γιατί η δημοσκόπηση δεν λαμβάνει υπ’ όψη της τη σφαιρική εικόνα, αλλά την απάντηση σε συγκεκριμένο ερώτημα, θεσμένο υπό συγκεκριμένη οπτική.
(β) Μας αρέσει δεν μας αρέσει, το μεγαλύτερο μέρος των ελλήνων, σχεδόν όλοι θα έλεγα, θέλει να συνεχίσει να βρίσκεται στο «παγκόσμιο παιγνίδι». Συνεπώς, όσο δεν αλλάζει αυτό, τότε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα έχουν περί το 80% συνολικό ποσοστό!

HappyHour είπε...

Καλημέρα Αββαν, το πρώτο δεν το πολύ-καταλαβαίνω και το δεύτερο δεν θέλω να το καταλάβω γιατί θα απογοητευτώ οικτρά !

BUTTERFLY είπε...

Καλημερα Χαππυ!
Οι στημενες δημοσκοπησεις ειναι αρκετα συνηθισμενο κολπο.
Παρολα αυτα, δυστυχως, εχουμε δει εδω και παρα πολλα χρονια, οτι ο λαος βριζει, σιχτιριζει, αγανακτει, αλλα δυστυχως μετα τους ιδιους ψηφιζει, ισως οχι με τοσο υψηλα ποσοστα, αλλα τους ιδιους!!!
Τελικα, ποιος δουλευει ποιον;

HappyHour είπε...

Κάπως έτσι... Πότε επιτέλους θα ξυπνήσουμε ε; οεο;

Καλημέρα !