Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2010

Λαϊκίζω

λαϊκίζεις
λαϊκίζει
λαϊκίζουμε

Γεώργιος Παπανδρέου ο Β’ ο Λαϊκιστής. «Συγκινούμαι ειλικρινά όταν άνθρωποι του μόχθου με πιάνουν στο δρόμο και μου λένε για την πατρίδα και τον μισθό μου να θυσιάσω», έτσι δήλωσε ο πρωθυπουργός μας. Η υποκρισία στο μεγαλείο της. Άραγε που ακριβώς τον συνάντησε τον άνθρωπο του μόχθου ο Γιωργάκης ;

2 σχόλια:

mondo rosso είπε...

Μη ... συνωστίζεστε!
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου προς τους δημοσιογράφους.

*

Δημοσιογράφος: «Εχω δύο ερωτήσεις: Πού κάνει βόλτα ο κ. πρωθυπουργός και είδε τους Ελληνες πολίτες που θέλουν να του δώσουν το μισθό τους;»

Απάντηση Πεταλωτή: «Τη δεύτερη ερώτηση» (!!!)...

*

Προφανώς, ο κ. Πεταλωτής απέφυγε να αναφερθεί σε ποιους δρόμους συναντούν τον πρωθυπουργό οι πολίτες, για να αποφευχθεί πιθανός ...συνωστισμός μισθωτών, που, ως γνωστόν, μόλις βλέπουν τον κ. Παπανδρέου, τρέχουν να του καταθέσουν το μισθό τους...Τον βρήκαμε!
Είναι ψηλός προς το κοντός...

Είναι μελαχρινός προς το ξανθός...

Είναι μακρυμάλλης προς το κοντοκουρεμένος...

Είναι παχύς προς το λιγνός...

Είναι μουσάτος προς το σπανός...

Είναι ξερακιανός προς το χοντρομούτρης...

*

Μα - θα πείτε - πώς είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοιο πρόσωπο, με τέτοια αντικρουόμενα χαρακτηριστικά; Κι όμως. Οσο είναι δυνατόν να υπάρχει ο μισθωτός που «σταμάτησε» τον Παπανδρέου στο «δρόμο» και του είπε «πρόεδρε κόψε μου τον μισθό» (!), άλλο τόσο είναι υπαρκτό και το πρόσωπο που σας περιγράψαμε...Τόσο πολύ είναι αλήθεια ότι τον πρωθυπουργό τον συναντάνε στο δρόμο οι άνθρωποι του μόχθου και του λένε «για την πατρίδα και τον μισθό μου να δώσω»,

που ο κύριος Παπανδρέου, μια τέτοια ...βιωματική, τάχα μου, εμπειρία, έπρεπε να τη διαβάζει μέσα από το γραπτό κείμενο που είχε (ή του το είχαν;) γράψει, για να καταφέρει να την ...απαγγείλει.

ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ/ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

HappyHour είπε...

Χαχαχα ωραία απάντηση του Πεταλωτή. Τελικά αυτός ο εκπρόσωπος είναι πολύ καλύτερος απο τον Αντώναρο !