Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου επιστρέφουμε στο Σύνταγμα

Γιατί;

Γιατί έτσι ρε φίλε!

Γιατί ναι πιστεύω στο ανέφικτο. Γιατί ναι πιστεύω στην ουτοπία. Γιατί ξεκόλλα λίγο το μυαλό σου κι αφήσου. Νιώσε ρε φίλε πως όλα αλλάζουν άμα το θέλεις. Βγάλε λίγο τις παρωπίδες και δες πως υπάρχουν κι άλλοι που έχουν την ίδια ανάγκη για ελευθερία.

Γιατί πρέπει να σταματήσεις να κρίνεις τον άλλον. Γιατί δεν είσαι εσύ καλύτερος. Όχι δεν είσαι και άκουσε με επιτέλους! Όλοι σκατά και λαμόγια είμαστε, όλοι ζούμε και στηρίζουμε το σύστημα. Αλλά ξέρεις ποια είναι η διαφορά; Ότι εμείς που φωνάζουμε και μουντζώνουμε την θέλουμε στην πράξη την αλλαγή και όχι στα λόγια.

Γιατί ρε συ εξέγερση δεν γίνεται από το ιντερνετ. Ούτε στην καφετέρια και στο μπαρ.

Γιατί αν δεν συγχρωτιστείς με τον κόσμο που δεν γουστάρεις και κατακρίνεις ως πρόβατο-ψηφοφόρο, γιατί αν δεν ακούσεις αυτόν που λες ψευτοεπαναστάτη, τότε μεγάλε είσαι εσύ που συντηρείς την εξαθλίωση μας.

Γιατί βαρέθηκα να μην γίνεται τίποτα. Γιατί δεν μπορώ να γονατίσω άλλο. Δεν πάει πιο κάτω. Γιατί το μόνο που μου έμεινε είναι να σηκωθώ πια.

Γιατί δεν ξέρω πως θα αλλάξω το σύστημα, αλλά ξέρω πως θέλω να το αλλάξω. Γιατί δεν έχω κάτι να αντιπροτείνω εκτός από το «όλοι μαζί».

Γιατί ναι ρε συ μ’ αρέσει ακόμα να ονειρεύομαι μιαν άλλη κοινωνία. Γιατί κάποιοι πρέπει να βγουν μπροστά. Γιατί μας τέλειωσε η ελπίδα.

Γιατί στην τελική ρε φίλε «καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή».


«Μεγαλύτερη λύπηση αισθάνομαι για όσους ονειρεύονται το πιθανό, το κοντινό, ό,τι είναι νόμιμο, παρά για εκείνους που ονειροπολούν με το αλλόκοτο, το μακρινό.»

Φερνάντο Πεσσόα, Πίσω από τις μάσκες, σημειώσεις ενός λαθρεπιβάτη της ζωής, εκδόσεις Ροές

Υ.Γ. 1 Δεν πληρώνω!

Υ.Γ. 2 Ας χαλαρώσουμε λίγο!


Δεν υπάρχουν σχόλια: