Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

Τα τανκς δεν βλέπω κι ανησυχώ...

Επίταξη, τι ωραία λέξη...
Μεταξύ άλλων η απόφαση του ΓΑΠ λέει "έχει προκαλέσει σοβαρή διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας", εμ καλά λέει πως θα πάμε διακοπές χωρίς βενζίνη ε; Τσ τσ τσ, τι αναισθησία! Α ρε Έλληνα... όταν θα σ' απολύσουν όμως εσένα και θα θες να βγεις στο δρόμο να φωνάξεις, θα έρθω και θα σου πω ότι με ενοχλείς ΡΕ γιατί θέλω να πάω για καφέ!

Γιατί δεν αναστέλλεται (μήπως το κατάργείται είναι πιο σωστό;) όλο το Σύνταγμα κύριε ΓΑΠ ; Τι ημίμετρα είναι αυτά;!
Βγάλτε διάγγελμα, τηλεοπτικό μάλιστα αφού «γράφεται» τόσο καλά με το πολιτικό πολιτισμό που αποπνέεται, που θα λέει ότι λόγω εκτάκτων συνθηκών και ελλειπούς (την ξέρετε τη λέξη ή να βάλω μια άλλη;) εθνικής κυριαρχίας αποφασίζουμε και διατάζουμε να πάρουμε τα τάδε μέτρα. Άλλωστε σε μη δημοκρατικά καθεστώτα δεν χρειάζεται να συμμετέχει κι ο λαός στις αποφάσεις. Θα γλιτώσετε και τόσα έξοδα σε προπαγάνδα.

Θα πρότεινα μάλιστα ακόμα πιο δραστικά μέτρα, οι αντιφρονούντες να εκτελούνται παραδειγματικά στο Σύνταγμα (είναι σημειολογικό το μέρος). Ε ένας, δύο, τρεις θα φοβηθούν οι υπόλοιποι και θα το βουλώσουν. Κάτι σαν κι αυτό που κάνει η Σέχτα (ε Μιχαλάκη; ξέρεις εσύ !)

Και βέβαια πόσο προφητικός (τυχαίο; Δεν νομίζω!) βγήκε ο κύριος Τέλλογλου όταν στις 28/4/10 έγραφε :
Κατ αρχήν γράφω “βασικό κορμό” το ΠΑΣΟΚ , άρα δεν θα είναι μόνο ΠΑΣΟΚ . Το ΠΑΣΟΚ ψηφίστηκε τον Οκτώβριο για να εφαρμόσει μία άλλη πολιτική από αυτή που τώρα χρειάζεται ο τόπος .Το ΠΑΣΟΚ δεν διαθέτει δημοκρατική νομιμοποίηση για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν τα επόμενα 24ωρα .Να κάνουμε εκλογές; Δεν είμαστε αυτόχειρες .Άρα τι μένει; Μία κυβέρνηση σαν και εκείνη του Κωνσταντίνου Καραμανλή τον Ιούλιο του 1974 , από όλους τους πολιτικούς χώρους .Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να έχει έκτακτες εξουσίες ,για να το πω πιο απλά η χώρα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης χωρίς δικτατορία αλλά ορισμένα άρθρα του συντάγματος πρέπει να βγουν “εκτός” η να ερμηνευτούν ανάλογα. Εκδηλώσεις σαν κι εκείνες του ΠΑΜΕ στον Πειραιά πρέπει να δίνεται η δυνατότητα κηρύσσονται αμέσως παράνομες με διαδικασίες αυτοφώρου , πρέπει να περιοριστεί το δικαίωμα της απεργίας αλλά και της διαμαρτυρίας σε ευαίσθητους τομείς(πχ πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας ,απεργία εκπαιδευτικών μέσα στις εξετάσεις ).Στο Βέλγιο πριν μερικά χρόνια μία τέτοια κυβέρνηση συνασπισμού προχώρησε σε αναστολή ορισμένων συνταγματικών διατάξεων για ένα διάστημα . Ο κ Παπανδρέου είναι ακατάλληλος για να ηγηθεί μιας τέτοιας κυβέρνησης “εθνικής ανάγκης” ,μπορεί να είναι αντιπρόεδρος της και υπουργός των Εξωτερικών αλλά επικεφαλής πρέπει να είναι κάποιος που να μην διστάζει μπροστά σε όποιο κόστος . Η μόνη προϋπόθεση που θέτει η κοινωνία είναι να μοιραστεί το βάρος δίκαια.

(από Κροτ πήρα το απόσπασμα γιατί στην σελίδα protagon στο σχετικό άρθρο «Το τίμημα της εκλογής» έχει αφαιρεθεί το συγκεκριμένο κομμάτι !!!)

Πάμε πολύ καλά! Εύγε μας!

Σημείωση : όλες οι απεργίες είναι συντεχνιακού τύπου… Αν είχαμε δημοκρατία όμως μάλλον δεν θα χρειάζονταν απεργίες…

3 σχόλια:

Γιώργος Κατσαμάκης είπε...

Αν είχαμε...

aKanonisti είπε...

Το πιο αστείο είναι όμως...πως ούτε τη Χούντα θα μποροέσουν να διαχειριστούν.. γιατί είναι υπερβλάκες....

:-)))

HappyHour είπε...

Χαχαχαχα! Σωστή!!!

(γελάμε βέβαια εμείς αλλά στο μεταξύ άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους όσο οι πανιβλακες παραμένουν στην εξουσία...)