Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010

Τριακοστός έβδομος μύθος του Πέρση Ζαμπρί

Ένα γουρούνι είχε προσλάβει μια καραβίδα για να το οδηγεί ενώ ψάρευε μύδια κατά μήκος της παραλίας, και εξεπλάγη όταν την είδε να προχωρά ανάποδα.

«Η υπερβολική ευγένειά σου με σκλαβώνει», είπε το ευτραφές γουρουνόπουλο. «Δεν νομίζεις όμως πως δεν αρμόζει σ’ ένα γουρούνι; Σε παρακαλώ, μη διστάζεις να μου γυρίσεις την πλάτη».

«Κύριε», απάντησε η καραβίδα, «επιτρέψτε μου να συνεχίσω έτσι. Όπως στεκόμαστε τώρα, υπάρχει ανάμεσά μας η πρέπουσα σχέση υπαλλήλου προς εργοδότη. Ο πρώτος είναι υπερβολικά δουλοπρεπής, και ο δεύτερος είναι, στα μάτια του πρώτου, γουρούνι».

Αμπροουζ Μπηρς, Ιστορίες για αραχνιασμένα κρανία (εκδόσεις Ηλέκτρα)

6 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

Χαχα! Εξαιρετικο, πανεξυπνο!
Καλημεραααα!

HappyHour είπε...

Θα "ανεβάσω" κι άλλους μύθους του Μπηρς σιγά σιγά γιατί όντως είναι πανέξυπνοι.

Καλημέρα ! ( Καλησπέρα δηλαδή τετοια ώρα :) )

mondo rosso είπε...

Πολύ καλό και το 'Αλφαβητάρι του Διαβόλου' του ίδιου. Έξυπνος και σαφής στη γραφή του με έντονοτατο κυνισμό, ταυτόχρονα υπερεκτιμημένος νομίζω.στο στυλ καταγγέλω τα πάντα και τους πάντες γύρω μου αλλά δεν έχω και κάτι να προτείνω
Αν ψιλοέπιασα τα γούστα σου, σου προτείνω-αν δεν το έχεις ήδη διαβάσει- το 'εγχειρίδιο του καλού κλέφτη' του Πετρόπουλου.
θα το απολαύσεις.


Γυναίκα:(ουσ.) Είδος ζώου που συνήθως ζει κοντά στον Άνδρα, αλλά εξημερώνεται πολύ δύσκολα, γιατί η κοινωνικότητά του είναι υποτυπώδης...Το είδος έχει τη μεγαλύτερη εξάπλωση απʼ όλα τα αρπακτικά. Λυμαίνεται όλα τα κατοικημένα μέρη του πλανήτη μας, από τα τολμηρά βουνά της Γροιλανδίας, μέχρι τη σεμνές ακτές της Ινδίας. Το λαϊκό προσωνύμιο του πλάσματος (Λυκάνθρωπος) είναι εντελώς λανθασμένο. Στην πραγματικότητα ανήκει στα αιλουροειδή. Η γυναίκα είναι λυγερή και βαδίζει πολύ χαριτωμένα - ιδίως η αμερικανική ποικιλία felis pugnans [Αγριόγατα η Επιθετική] - είναι παμφάγα και μπορεί να εκπαιδευτεί να μη μιλάει.
από το Αλφαβητάρι του Διαβόλου

HappyHour είπε...

Αχμ, θα το χω υπόψη μου για το Αλφαβητάρι...

Το εγχειρίδιο το 'χω ξεφυλλίσει ποοοοολύυυυυ παλιά, δεν χάνω τίποτα να το ξαναδω...

Ευχαριστώ !

(Αυτό το τελευταίο "να εκπαιδευτεί να μη μιλάει" νομίζω πως μπααααααα, αδύνατον !)

Τουρνέ στα νησιά είπε...

Χα χα καταπληκτικό!
Έχουμε ένα μάθημά στο όποιο μπορώ να τον εντάξω και να το πω στα παιδιά στην τάξη. Ψοφάω να δω αντιδράσεις γιατί οι γονείς των μισών είναι οι εργοδότες των άλλων μισών.

HappyHour είπε...

Τουρνέ, είσαι σατανικός...χεχε