Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009

Ενδιαφέρον συνέδριο στην Πάντειο

Αυτές τις μέρες γίνεται ένα ενδιαφέρον συνέδριο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με θέμα "Εξεγερσιακές συλλογικές δράσεις σε συγκριτική προοπτικη" Σχετικές πληροφορίες εδώ και το πρόγραμμα εδώ .

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι ένα Πανεπιστήμιο διοργανώνει ένα τέτοιο συνέδριο και φυσικά αφορμή δεν είναι κάτι άλλο από τον περασμένο Δεκέμβρη. Κι αυτό νομίζω δείχνει ότι η εκπαιδευτική κοινότητα αρχίζει να καταλαβαίνει πως τα Δεκεμβριανά δεν ήταν ξέσπασμα ούτε μια απλή νεανική έκφραση επαναστατικότητας χωρίς υπόβαθρο, ούτε σπασίματα και καταστροφές όπως τα παρουσίασαν τα ΜΜΕ. Ο Δεκέμβρης ήταν η ΑΡΧΗ.
Μπορεί να διαφωνήσουν κάποιοι με ένα τέτοιο συνέδριο λέγοντας πως "ο αγώνας είναι στο δρόμο". Ο αγώνας είναι ΚΑΙ στον δρόμο. Ο αγώνας είναι παντού. Αλλιώς να κλείσουμε και τα μπλογκ και να μην ξαναμιλησουμε παρά μόνο αν είμαστε στο δρόμο.
Μια δημόσια συζήτηση και ανάλυση της βίας όχι ως ξέσπασμα ή "μπάχαλο" αλλά ως πολιτική πράξη και μάλιστα από ένα πανεπιστημιακό φορέα για μένα σημαίνει ότι τελικά μπορεί να είμαστε και σε καλό δρόμο...

2 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

Συμφωνω απολυτα μαζι σου! Ας βγει και κατι απο ολο αυτο!
Καλημερα!

HappyHour είπε...

Ακριβώς, κάθε βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι θεμιτό.
Καλημέρα !